Allergi på festival: Sådan tackler man allergener som pollen og græsallergi på festivalen – 5 gode råd

allergimedicin til allergi på festival

Festivaler er ofte en blanding af glæde, musik, fællesskab og – desværre for nogle – en god portion allergener i form af pollen og græs. Ifølge farmakonom Susanne Jensen fra Roskilde Dom Apotek var “otte ud af 10 henvendelser på pollenallergi” under Roskilde Festival 2015. Og det er ikke kun de kendte allergikere, der rammes. Mange unge opdager først deres pollenallergi, når de tilbringer en hel uge udendørs på en festival, hvilket DR.dk afklarede under festivalen i 2010.

Men fortvivl ikke! Her kommer fem konkrete råd til, hvordan man kan tackle allergener som pollen og græsallergi på festivalen.

1. Forberedelse er nøglen

Forebyggelse er bedre end helbredelse. Start med allergimedicinen inden du tager afsted til festivalen. På den måde kan du lægge en dæmper på symptomerne. Husk at tage nok medicin med til hele festivalens varighed. Dette råd understøttes også af Astma-Allergi Forbundet.

2. Invester i andre remedier der kan lindre symptomerne.

Allergimedicin er effektivt, men for dem der ikke ønsker bivirkningerne af medicinen (som træthed og svimmelhed) findes der alternativer. Heriblandt et ”Hay-Band” der er et smart lille redskab, der sættes på den ene arm ved albueleddet. Gennem et let tryk på et helt særligt akupressurpunkt (LI-11 for de fagkendte), aktiverer Hay-Band hurtigt kroppens eget forsvar og kan lindre høfebersymptomer. Dette kan være en god, medicinfri løsning, der er nem at tage med og bruge, mens du nyder festivalen.

3. Tjek pollentallet

Pollen er absolut en de allergener som flest døjer med under en festival. Er man pollenallergiker er det derfor vigtigt at holde øje med de lokale pollental, især hvis festivalen ligger tæt på græsmarker eller skovområder. Tjek dagens pollental for festivalområdet, og ikke blot byen som festivalen er placeret i. Dette vil give dig en ide om, hvor slemt det er, og hvor meget ekstra medicin eller forebyggende foranstaltninger du måske skal tage – eller om du bør overveje helt at tage hjem fra festivalen for en dag, for at undgå det udslag det kan give din festivaloplevelse

4. Tilpas din “festivalgarderobe”

Selvom det måske lyder fjollet, så overvej at tage solbriller på, selv når solen ikke skinner. De kan beskytte dine øjne mod irriterende pollen. Derudover kan du overveje en såkaldt “pollenmaske,” som ikke nødvendigvis skal være en decideret maske, men kan være et tørklæde eller bandana, som du kan trække op over næse og mund i de værste pollentimer.

5. Planlæg en “allergi-siesta”

Astma-Allergi Forbundet råder til at holde siesta for at undgå de værste pollentimer, der typisk falder omkring frokosttid. Udnyt denne tid til at slappe af i teltet eller opsøge et område med færre allergener, som f.eks. en café eller et indendørs sceneområde.

Afsluttende tanker

Allergi skal ikke være en hindring for en fantastisk festivaloplevelse. Med den rette forberedelse og de rigtige redskaber i form af medicin og smarte produkter som Hay-Band, kan du minimere dine symptomer og maksimere din festival. Og husk, at hvis du bliver overrasket af allergisymptomer, er der som regel et apoteksudsalg på festivalpladsen. På de større festivaler som Roskilde Festival og Smuk Festival, er disse udsalgssteder endda ofte åbne 24 timer i døgnet.

Skulle alle forholdsregler fejle, er Astma-Allergi Danmarks gratis telefonrådgivning altid klar til at hjælpe dig med at navigere i allergijunglen. Nu er du forberedt til festivalen – pak teltet, tag dit Hay-Band på og rock løs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *