Bliver Roskilde festival afholdt i 2021?

bliver_der_roskilde_festival_2021

År 2020 var 50. års jubilæum for Roskilde Festival. Men som vi alle ved, blev afholdelsen af festivalen aldrig en realitet. På det historiske pressemøde den 6. Maj 2020 blev det klart for festivalsarrangører landet over, at afholdelse af begivenheder i den størrelsesorden, ikke var en mulighed.

Men hvad så nu? Bliver den såkaldte “orange feeling” en realitet igen, og hvis ja, hvordan kan det så overhovedet lade sig gøre?

Eksperter, festivalsarrangører og myndigheder er splittede. I dette indlæg, beskriver vi de udfordringer som Roskilde Festival gruppen står overfor, hvorfor der er håb, og hvorfor dette ikke er bestemt endnu.

Her er hvad Roskilde Festival selv har meldt ud

Orange scene, et syn man kun kan opleve på Roskilde Festival

Roskilde Festival gruppen har bestemt ikke tænkt sig at ligge på den lade side. Siden aflysningen i sommers, har de været proaktive og publiceret flere indlæg med deres syn på situationen.

“We expect to carry through Roskilde Festival in 2021. It may not be in a way we usually do it. Because the world is different and the situation changes constantly.”

Roskilde Festival news

Selv, har de senest meldt ud i starten af November, at de forventer at afholde festivalen. Efterfølgende har de også publiceret et meget omtalt debatindlæg i samarbejde med Smukfest, Northside, Tinderbox and Live Nation (sidstnævnte står bag Heartland & Copenhell), hvor de henviser til, at de er klar til at tage restriktioner i brug for at kunne afholde årets festival. Men samtidigt beder de også om politisk opbakning. De har brug for myndighedernes støtte, råd og vejledning, til at afholde en sikker festival.

Myndighederne tier

Myndighedernedes officielle udmelding, er at det er alt – alt, for tideligt til at sige noget om de danske musikfestivalers muligheder i år. Og det er lige netop derfor at Roskilde Festival proaktivt går ud og danner en branchegruppe og efterspørger hjælp og vejledning fra de danske sundhedsmyndigheder. Men er det nok?

Eksperterne er i tvivl. Myndighederne kan have ret i, at det er svært at se hvor vi i Danmark står til sommer. Men med en COVID-19 vaccine på vej, kan man intet andet end være forventningsfuld!