Drømmer jeres virksomhed om en bod på Roskilde Festival? Her er 10 ting man bør vide

madbod på roskilde festival

Som bekendt er Roskilde Festival Nordeuropas største festival med mere end 130.000 gæster i løbet af festivalens 4-koncertage. Derfor er det også et enormt udstillingsvindue for mange virksomheder, der bruger festivalen til brande sig, men det er i sandhed også blevet et sted, hvor festivalgæsterne shopper. Mange har en tendens til at tro at der langes massevis af øl og mad over disken i boderne på festivalpladsen – og selv om dette også er sandt, er der dukket flere og flere boder op med alt fra tøj og sko, til smykker og sågar endda sexlegetøj.

Går jeres virksomhed med en drøm om at få egen bod på Roskilde Festival, har vi pointeret de 10 vigtigste punkter man skal overholde eller være opmærksom på, nedenfor:

10 ting man bør vide inden man ansøger om en bod på Roskilde Festival

Typer af Boder: Roskilde Festival ønsker boder, der sælger mad, tøj, kunsthåndværk, smykker osv., og som fremmer en særlig festivalatmosfære.

Bæredygtighed: Festivalen prioriterer boder, der arbejder mod en mere bæredygtig retning både socialt, miljømæssigt og økonomisk. Det inkluderer cirkulær festivaløkonomi, kvalitetsmaterialer, genbrug, etisk handel og aktivering af udsatte målgrupper.

Forretningsmuligheder: Med omkring 130.000 mennesker og en gennemsnitlig forbrugerudgift på kr. 2.500 – 3.000 (ud over billetten), tilbyder festivalen et stort kundegrundlag.

Ansøgningsproces: Ansøgning om nonfood-stadeplads skal som regel ske inden d. 15. februar i et vilkårligt kalenderår. Ansøgninger efter denne dato vil blive behandlet, men med færre muligheder for at få en stadeplads.

Kontantfri Festival: Roskilde Festival er kontantfri, og bodejere skal indgå i festivalens kontantfrie betalingssystem. Al omsætning indgår på en konto hos Fonden Roskilde Festival og udbetales efter festivalen.

Stadepladser: Der er forskellige stadepladser på både camping- og festivalpladsen, med forskellige datoer og priser afhængig af placeringen. Hvis ens virksomhed er nonfood og primært opererer i kategorien mode, vil festivalpladsen være at foretrække. Man kan finde inspiration til bodens udseende i Roskildes dokument her og evt. tage et kig på Maanestens bod (dansk smykkebrand med alt fra armbånd til halskæder).

Sikkerhed: Boder skal bemandes med 1-2 nattevagter hver nat for at undgå tyveri.

Etablering: Alle udgifter til etablering af boden påhviler stadehaver, og Roskilde Festival stiller ikke materiel, telt eller andet til rådighed. Specifikke retningslinjer om placering af boder og tilknyttede faciliteter gælder.

Placering af Boden: Oplysning om, i hvilket handelsområde din bod placeres, vil blive meddelt, hvis du tilbydes en stadeplads.

Oversigt over Priser: Priserne for stadepladser varierer baseret på placering og størrelse, og adgangstegn er inkluderet i prisen. I 2022 varierede prisen fra 17.600 kr. til 61.800 Kr. alt afhængigt at placering, stadepladsmeter og antal adgangstegn