Drukspil (Guide) Find alle de sjove drukspil her

Drukspil (Guide) Find alle de sjove drukspil her

drukspil_guide
Drukspil – Den ultimative guide til alle de sjove drukspil, som f.eks vandfald.

Drukspil er noget alle har hørt om, men hvordan er det blevet så populært, og hvorfor er det en god ide at spille drukspil?

Drukspil er både sjovt og populært, fordi det er 2 fluer med et smæk. Man får både noget at drikke, men samtidig interagerer man med sine medspillere. Alternativet er at drikke frit og snakke, men det er decideret også muligt i løbet af alle drukspil. Man kan sagtens snakke ved siden af de fleste spil, og de mere intense spil kan man snakke i slutningen af hver runde. Det samme er gældende med at drikke, man kan sagtens drikke ved siden af.   

Disse drukspil er helt klare favoritter blandt mange, og det er fordi at man hurtigt lærer hinanden at kende gennem disse spil. I situationer hvor man hverken har terninger eller kort kan man stadig spille disse spil. Flere af disse typer spil fås i app form, hvis man ikke kan finde på spørgsmål, kan man så finde dem gennem appen.  Jeg har aldrig er klart et af de sjoveste spørgsmåls drukspil med brug af app.

Jeg har aldrig drukspil

Drukspil_guide_jeg_har_aldrig
En øl i hånden når man spiller “Jeg har aldrig” drukspillet er en klassikker

Regler: En spiller starter en sætning med “jeg har aldrig” og så skal alle der har gjort det drikke en tår. Det er tilladt for spilleren at sige noget som de selv har gjort, så skal de bare drikke på det.  Bliver en spiller taget i at lyve, så skal de drikke en tår yderligere. Man kan enten spille med at det er personen til venstre for en, der kommer med næste spørgsmål, eller man bare byder ind med spørgsmål. 

Bedømmelse: Guiden kunne ikke laves uden denne traditionelle klassiker. Spillet åbner op for en masse samtaleemner fordi at der ofte følger en historie med når en spiller drikker. Det er let at få spillet i gang, og det er et spil der kan spilles ret længe, især når man gør brug af appen.

Ryg til ryg

ryg_mod_ryg_drukspil
De sjove momenter der kan opstå, ved drukspillet ryg til ryg

Regler: Placer 2 stole med ryggen mod hinanden. 2 spillere tager plads med en drink i hånden. Det er nu dem mod de resterende spillere som stiller spørgsmål. De får et spørgsmål, hvor de enten skal vælge dem selv, eller den med ryggen til. Vælger man sig selv skal man tage en tår af sin drink. Det går ud på at dem med ryggen til hinanden skal være enige i så mange udsagn som muligt. Hvis begge drikker samtidigt, så taber man et point, men samtidigt hvis ingen drikker taber man også et point. Der spilles til 10 point, og holdet taber hvis de taber 3 point. Hvis de derimod lykkes at få 10 point skal alle de andre spillere bunde deres drink. Når spillet er færdigt, så vælger de 2 med ryggen til hinanden 1 ny spiller hver, som skal sætte sig i stolene.

Bedømmelse: Spillet er super sjovt, fordi det åbner op for en masse nye spørgsmål. I forhold til de traditionelle jeg har aldrig spørgsmål, er der en masse hvem er mest tilbøjelig, og hvem har spørgsmå,l der kan sparke liv i spørgsmåls drukspillene. Det er et spil som er super intenst for dem med ryggen til hinanden, og det er et let spil at starte op samtidig med at man får en masse grin, fordi spillets natur er at udstille spillerne.  Det er et spil hvor der samtidig er plads til at nogle af de andre deltagere kan falde i snak med hinanden. Man får hurtigt testet folks ego, og spillet har en masse diversitet. Det handler også om at læse sin medspiller, så selvom man ikke er enig i udsagnet, så kan man drikke på spørgsmålet, fordi man tror sin medspiller vil drikke på det.  

Pyramide drukspil  

Pyramide er et drukspil med kort.

Setup: Der lægges 15 kort i en pyramideform. Der placeres først 5 i den nederste række. Det ene kort lodret det næste vandret med forsiden nedad. Dette mønster fortsættes for alle kort der lægges. I den næste række placeres 3, dernæst 2 og 1 i den sidste række. Spillerne deles hver 4 kort. 

Kortenens værdi: 

  • 1 række 1 tår. 
  • 2 række 2 tåre. 
  • 3 række 3 tåre. 
  • 4 række 4 tåre. 
  • 5 række bund. 
  • Vender kortet vandret skal man drikke dobbelt

Regler: Et kort fra nederste række vendes et kort af gangen. Når det første kort er vendt skal alle spillere have lagt deres kort. Har spillerne et af kortene må de vælge en spiller. Det er tilladt at snyde. Vælger personen at tro på dig skal de drikke kortets værdi. Vælger de ikke at tro på dig skal du vise dem om det passer ved at vende et kort. Er kortet det rigtige skal de drikke dobbelt, men hvis det er det forkerte skal du selv drikke kortets værdi. Derefter trækker man et nyt kort. Når alle har sagt hvad de vil sige vendes det næste kort i rækken. Når hele rækken er vendt går man til næste række. 

Har man flere af det samme kort, så må man bede en spiller drikke det dobbelte, eller give 1 til 2 forskellige spillere. Bliver man taget i at lyve, så skal man kun vise den ene i tilfældet af  der kun er en der tror man lyver, når man giver den til 2 spillere. Man skal vise 2 hvis begge tror man lyver. Giver man begge til samme spiller skal man vise begge 2 hvis  de tror man lyver.

Når man når slutningen skal alle spillere vende deres kort et ad gangen og hvis de kan huske dem alle i hovedet må de vælge en spiller der skal drikke 1 tår. 

Bedømmelse: Bluff elementet giver spillet en lækker spice, og det er nemt at følge med i. Spændingen bygges op, når man når de øverste rækker, og der er en god mængde druk i spillet. Spiller er meget rewarding når man får en bluff igennem, eller får 2 ens kort. 

Vandfald drukspil

Vandfald_drukspil
Drukspillet vandfald er lækkert med lækre cocktails

Regler: Et dæk kort lægges ud på et bord rundt om en flaske i en cirkel med forsiden nedad. En spiller trækker et kort uden at bryde cirklen, og gør det der står på kortet. Når det er gjort lægges kortet på toppen af flasken. Er man skyld i at et kort falder ned, så skal man bunde sin drink. 

Betydningen af kortene: 

Sorte kort 2-5: Drik det antal tåre, som nummeret på kortet viser

Røde kort, 2-5: Uddel det antal tåre, som nummeret på kortet viser

6’er: Pausekort – nu må du i løbet af spillet gå på toilettet, holde rygepause, eller tage et telefonopkald som eksempel. 

7’er: Kategori. Du skal nævne en kategori, f.eks. sexpositioner, eller likørmærker. De andre deltager skal i urets retning nævne en ting fra kategorien. Når en spiller siger noget, der allerede er nævnt, eller de ikke kan finde på flere, er kategorien færdig, og spilleren der tabte skal drikke det antal slurke der svarer til antallet af runder i har været igennem. 

8’er Spilleren har mulighed for at sætte sin finger på næsen, så længe spillet er i gang. Den sidste der gør det skal drikke. 

9’er: Regelkort – Du må lave en regel som er gældende indtil den næste 9’er bliver trukket. 

10’er: Vandfald 

Knægt: Herreskål – alle mænd drikker og skåler med hinanden.

Dame: Dameskål – alle kvinder drikker og skåler med hinanden.

Konge: Kortet sættes på panden – personen bliver konge og bestemmer indtil det falder ned. Kortet må ikke holdes oppe ved at bruge cap eller lignende, samtidigt må de andre spillere ikke puste det ned.  

Es: Sniper –  form en cirkel med tommel- og pegefingeren, så du får et sigtekorn.Vælg et bytte, kig på personen gennem hullet og tæl højt fra 1. Når personen reagerer, er det tal du stopper på, det antal tåre, offeret skal drikke.

Bedømmelse: Har man kort så er vandfald det klassiske valg. Vandfald er let at spille, og med et stort sæt af regler er det ikke kedeligt. Det altid fedt at blive konge, lige indtil man har været tarvelig mod den som trækker den nye konge. 

Stack – Nyt populært drukspil med terninger

Stack, et af de lidt nyere drukspil der er kommet til, er et drukspil med terninger.

Regler: 2 terninger med bæger placeres hos 2 spillere med lige mange menneskers afstand fra hinanden. Terningerne rulles på samme tid og når man slår en 6’er må man give den videre til personen til venstre for en. Slår man en 6’er på første forsøg, så må man give bægeret til hvilken som helst spiller som ikke har et bæger.   På en 1’er skal man tage en tår. Glemmer man at gøre det som man skal på terningen, og slår videre skal man tage en straf tår før man må fortsætte.

Mødes bægerne ved at den ene slår en 6’er over til en der har et bæger, bliver personen stacked. De skal drikke en tår og lave en ny regel på enten 1,2,3,4,5. 

Bedømmelse: Dette spil kombinerer 2 gode spil Buffallo og Stack it, og bliver rigtig sjovt når man får udfyldt reglerne for terningerne. Det er relativt langsomt i starten fordi det kan være svært at få en til at blive stacked. Er man over 5 personer anbefaler jeg at man bruger 3 terninger.  Det er et spil som kræver at man følger med. Man får virkelig testet sig selv fordi at tempoet er det vigtigste, mens at det bliver enormt svært at huske alle reglerne når man bliver fuldere. Spillet er rigtig sjovt når man får nogle gode regler på bordet, som stopper spillerne for at slå videre med terningerne. Spillet er det perfekte spil når man er på bar.   

Hvorfor bør man spille drukspil?

Drukspil kan let bruges til at bryde den akavede stemning, som typisk opstår, når man er flere der ikke har mødt hinanden. Det giver spillerne nogle fælles ting at snakke om, og man får hurtigt hørt folks meninger, og testet sin egen, så man lærer hurtigt hinanden at kende. Når der er faste regler for hvornår man drikker føler ingen sig snydt, og alle kan være med på samme vilkår. Det betyder at alle typisk følges ad i at drikke, og det gør sammenholdet bedre, fordi man mere er på samme bølgelængde når man er lige fuld, i forhold til hvis den ene drak frit, og den anden tyrrede igennem på shots, mens den tredje zippede på øl.

Vandfald reglerne kan erstattes med kortreglerne for sprængt blærer for at prøve noget nyt.  En sjov regel på 9’eren er at alle skal slutte deres sætning med en kattelyd, glemmer man det skal man drikke. 

I drukspil får man mulighed for at stille spørgsmål, der kunne interessere en at få svar på. Uden at gøre det igennem et drukspil kan disse spørgsmål virke for meget, mærkeligt, eller decideret klamt. Igennem drukspil får man dog mulighed for at spørge om sådanne spørgsmål uden at det bliver set på sådan. 

Hvad gør druk spil forskellige fra hinanden? 

I mange drukspil lærer man bedre hinanden at kende, spil kan være spilbare kun med spørgsmål. mens man i andre får mulighed for at vise sin strategiske talenter. Dette er typisk kortspil og terningespil. Dette kan både være i form af bluff, kort tælning, regel husken, mønstergenkendelse, og evnen til at læse mennesker.  

Andre spil kræver at man tager fysisk aktion. Dette kræver mest af alt præcision.   

 I flere drukspil som buffallo og vandfald får man lov til at lave sine egne regler. Dette gør disse spil anderledes hver gang man spiller dem, og så føles spillet ikke ensartet. Disse regler lader personer vise et personligt præg af dem selv i form af  hvad de finder som sjov aktivitet, og det fede ved disse regler er at det er let at tilpasse dem til forskellige arrangementer og grupper. På den måde får man sine egne hjemmelavede drukspil. Der er i denne guide samlet de bedste drukspil af de forskellige kategorier. De nyere trends, de gamle klasikere, og alt du skal bruge af viden for at få gode druk spil på bordet, så du kan hygge dig uden at skulle gå i stå, fordi i ikke ved hvad i skal lave.