Festivaler i Danmark | Oversigt

Festivaler i Danmark | Oversigt

Festivaler i Danmark er med tiden blevet ekstremt populært, med deres musikalske indslag samt store indtag af alkohol. Det er blevet til en kæmpe favorit blandt de unge, samt en stor favorit for musikelskende ældre mennesker. Derfor kan man altså møde alle typer på festival, og det er også det som gør festival så fantastisk, at der er plads til alle, lige meget hvilken køn, tro, eller anden holdning har. Vi har hos festivalinfo lavet en liste over de festivaler som der er i Danmark, og den kommer her.

DATOFESTIVAL
2 – 4 MajSPOT Festival
22 – 23 MajSjællandsfestivalen
24 MajKilen Rock
25 MajEngage Festival
24 – 25 MajHerning Rocker
24-25 MajTorslunde Festival
28 Maj – 4 Juni Vi elsker 90’erne
29 Maj – 1 JuniJelling Musikfestival
30 Maj – 1 JuniHede Rytmer silkeborg
30 Maj – 1 JuniHeartland Festival
 30 Maj – 3 JuniDistortion
31 Maj – 1 JuniEsbjerg Rock Festival
1 – 2 JuniTorslunde Festival
1 – 2 JuniRosenholm Festival
1 – 3 JuniHornsrock Musikfestival
3 JuniStevning Musikfestival
6 – 8 JuniSkive Festival
6 – 8 JuniHaze over Haarum
7 – 8 JuniNord-Als Musikfestival
7-9 JuniHalkær Festival
7 – 9 JuniNorthSide Festival
8 JuniRock under broen
8 JuniRock i Frederikshavn
11 – 13 JuniSølund Festival
14 – 15 JuniIkast Musikliv
15 JuniRock i Holstebro
16 JuniBalslev Festival
19 – 22 JuniCOPENHELL
22 – 23 JuniThy Rock
28-29 JuniSvendborg Jazzfestival
27 – 29 JuniKløften festival
28 – 30 JuniTinderbox
29 Juni – 6 JuliRoskilde Festival
2 – 5 JuliVilde Vulkaner Festival
3 – 6 JuliNibe Festival
4 – 7 JuliSkagen Festival
4 – 7 JuliTunø Festival
11 – 13 JuliVig festival
17 – 20 JuliSamsø Festival
18 – 28 JuliGrøn Koncert
19 – 21 JuliMusik i Lejet
20 – 27 JuliLangelandsfestivalen
24 JuliAnholt Festival
24 – 27 JuliNakkefestival
25 – 29 JuliOpen Air Varde
28 – 30 JuliSundsøre Festival
29 – 30 JuliGjølen Festival
30 Juli – 3 AugustBork Festival
1 – 3 AugustRingsted Festival
1-3 AugustFrederikssund Festival
2-4 AugustEkko fesitval
2 – 4 AugustNew Note Festival
2 – 4 AugustMosstock Festival
 2-5 AugustDanmarks Grimmeste Festival
3 – 4 AugustVestpark Festival
7 – 9 AugustJamdays
7 – 10 AugustStrøm Festival
7 – 11 AugustSmukfest
10 – 11 AugustKalundborg Rocker
16 – 18 AugustAlive Festival
16-19 AugustWonderfestiwall
18 AugustGimsinghoved Festival
22 – 25 AugustTønder festival
24 – 26 AugustSvendborg Sound Festival
30-31 AugustGlostrup Festival
30 August – 1 SepMarie Festival
3 SeptemberHonky Tonk Town Festival
6 – 9 SeptemberGenerator Festival
 7-8 SeptemberWall of Sound

Festivaler i Danmark – hvorfor er det så populært?

Festivaler i Danmark er efterhånden gået hen og blevet en form for kultur i Danmark. Det er et must at have prøvet at være på festival, da det er noget som alle har på et eller andet tidspunkt i deres liv. Derfor kan man sige at et festival er ekstremt populært i Danmark. Når man tager på festival, ser man frem til en sjov og festrig uge, og helt klart for lidt søvn. Når man er på Danske festivaler giver de fleste den maks gas i den uge, og så skal de lige bruge et par uger igen efter til at komme sig. En tur på festival er noget af de som de unge ser mest frem til, og det kræver en del planlægning. Så snart man så er afsted så er det relativt irrelevant hvor lang tid man har ventet, for så er det tid til at have det sjovt. Man kan følge en festival kalender som kan hjælpe en med at holde styr på hvilke festivaler i Danmark man gerne vil på. Det er nemlig ikke de samme som kommer på til det samme danske festivaler hvert år. Ofte så skiftes line uppet ud med det nyt og mere moderne festival, dette gør at man kan tiltrække flere mennesker, hvis man rammer det rigtige line up og folk godt kan lide det. Eksempelvis hvis man kigger på Roskilde festival så er de det mest populære musik festival Danmark har set, og med det sagt skal man også være opmærksom på smukfest og andre festivaler. Som man kan forstå er danske festivaler altså rigtig populære, da de har rigtig mange følgere, og næsten de fleste er udsolgt hvert år.

Danske festivaler | vær klar til at drikke øl

En ting som er typisk festivaler i Danmark er at drikke øl. Kolde øl eller varme øl det kan være lige meget, der bliver drukket så ufatteligt meget øl hvert år på danske festivaler, at det slet ikke er til at forestille sig. Det er ofte man tager en tur til border shoppen og køber 10 rammer øl som man så bærer ind på festivals pladsen. Disse øl er væk efter de første to dage, og så skal man ellers ud og købe nogle nye øl. Øl er altså en af de mest populære ting på festivaler i Danmark, og man kan helt sikkert ikke være på festival uden at drikke øl. Danske festivaler er proppet med elskere af musik, men også med elskere af øl, og derfor er der mange øl firmaer som sælger deres øl på festivaler, og det er storfavoritten Tuborg som der bliver solgt mest af. En festival kalender kan være god at følge med i, så man kan holde øje med at man ikke misser nogle af ens yndlingsfestivaler. Når man skal på festival skal man uden tvivl have en ølbong med. En ølbong er den sjoveste partystarter når man er på festival, den kan få en til at drikke øl sindssygt hurtigt. Den er endnu bedre hvis man ikke er specielt vild med øl, da man ikke rigtig når at smage øllen når man tager den gennem en ølbong. Man skal altså forberede sig før man skal på danske festivaler, da det er det sted i Danmark hvor der bliver drukket flest øl. Man kan træne lidt inden man tager afsted så man er mere vant til det, og det samme kan man gøre med sin ølbong.

Husk at have det rette udstyr med på festival

Når man skal på festival i Danmark er det vigtigt at man har det rette festival gear og grej med sig. Med dette sagt skal man eksempelvis sørge for at have et ordentligt telt med sig, ellers får man en ekstremt ærgerlig uge. En guide til gear og grej er fantastisk til den som har sin første tur på festival, og ikke er helt sikker på hvilke ting han eller hun skal have med. Derfor kan man sige at hvis de følger nogle guides, som alle ville gøre hvis de var nye til ting, så kan de sikre sig at de ikke står og mangler noget når de så er dernede. Desuden har festivalinfos guides fundet de bedste produkter i hver kategori, hvilket giver mulighed for at man kan gå direkte hen og købe de ting som man mangler. Det er ekstremt fedt, og når man skal på danske festivaler skal man altid sikre sig at have de nødvendige ting med. Eksempelvis er en sovepose noget af det vigtigste på festivaler i Danmark da man aldrig ved hvordan vejret bliver når man er i Danmark. Det er ting som disse man ikke nødvendigvis bare lige ved inden man skal afsted sin første gang, så det er mega godt der findes guides på internettet. Det er også smart, da man kan bruge dem som pakkeliste når man skal på danske festivaler. Man kan også bruge vores guide til at finde den bedste festivalstol, som også er en af de vigtigste komponenter at have med når man er på festival. Den er vigtig da man bruger den det meste af dagen, når man sidder og chiller i campen. Udover det er den vigtig så man kan spille øl bowling med vennerne i solen dagen lang.