Vandfald regler → Se listen over de forskellige vandfald regler her

Vandfald regler → Se listen over de forskellige vandfald regler her

druk_spil_guide
Vandfald sættes op på denne måde, læs mere i vores guide

Vandfalds sværhedsgrad fra 1-10: 2.5 

Antal spillere til vandfald: 3-12

Spilsession: 20-45 min  

Setup: Et helt sæt kort placeres på en overflade i en cirkel formation med bagsiden opad. I midten af cirklen gøres der plads til flaske der placeres. Det klassiske valg er en spiritusflaske. 

Spillet: Der trækkes et kort af en valgfri spiller som starter. Hvis spilleren bryder cirklen, så der ikke længere er en hel cirkel, så skal personen drikke og deres tur springes over. I slutningen af hver tur placeres kortet på toppen af flasken. Den person der er skyld i at et vilkårligt kort falder ned, skal bunde sin drink. Vælter man alle kort undtagen det sidste, så skal man bunde 2 drinks de andre deltagere fylder op. Når man trækker et kort korrekt, så skal man gøre det som kortet betyder som regel. Disse regler bestemmes via regelsættet som du kan finde her på siden.  Nogle af kortene i regelsættet er regler der træder i kraft med det samme, og placeres på flasken med det samme. De andre regler skal man istedet placere kortet tæt på sin plads, for at indikere at man har kortet. Når man har brugt et af disse kort skal disse også placeres på flasken, ligesom man skulle med de andre.

Vandfald Regelsæt: 

Regler til vandfald:

Sorte kort, 2-5: Tag den mængde tåre, som nummeret på kortet fortæller

Røde kort, 2-5: Giv ud af den mængde tåre, som nummeret på kortet fortæller

6’er: Pausekortet. Du kan nu få lov til at være fri. Du kan bruge kortet til at tage en pause fra spillet. Det kan også gives ud til en spiller f.eks. hvis nu kæresten kimer dem ned på telefonen, eller kammeraten er så fuld, at det ville være for deres eget bedste at skippe nogle runder druk. Primært bruges pausekortet til et toilet visit, eller en cigaret lunge.  

7’er: Kategorikortet. Her finder personen der trak kortet på en kategori, som de andre så skal spille med på. Af de populære emner er bilmærker et af de brede mens likørmærker er småt. Af regler til vandfald bliver sværhedsgraden af dette kort meget afhængigt af emnet. Du kan med fordel vælge noget som du er god til. Har man i hele gruppen fællesinteresserer er disse oplagte at vælge som emner. Det kan dog være for tarveligt at vælge et emne som ikke siger de andre noget. For eksempel, hvis man vælger et sprog som man kan flydende, som de andre ikke kender. 

8’er: Den der trækker dette kort kan i følge regler til vandfald, sætte fingeren på sin næse på et tidspunkt i spillets forløb. Når dette sker, skal alle de andre deltagere gøre det samme så hurtigt som muligt. Den der gør det til sidst taber, og skal drikke. 

9’er: Regelkortet – Du skal lave en regel som gælder indtil næste 9’er trækkes.  En af de sjove regler til vandfald kunne være at lave dødsord. f.eks. “navne”, eller “og” skal de drikke.

10’er: Vandfald – En af de vigtigeste kort af regler til vandfald. Personen der trak kortet starter med at drikke, og den næste starter. Sådan fortsætter det indtil alle drikker. En person må først stoppe med at drikke når personen der startede med at drikke før en selv, stopper.  

Vandfald regler billedkort 

Knægt: Herreskål – alle der ser sig selv som mænd drikker i fælleskål.

Dame: Dameskål – alle der ser sig selv som kvinder drikker i fællesskål.

Konge: Den mest indflydende regel af regler til vandfald. Kortet placeres på panden, og personen er nu konge.  De må nu bestemme, så længe det ikke falder ned. Det er forbudt at holde kortet oppe ved f.eks. at bruge lim eller cap. De andre spillere må heller ikke prøve at sabotere kongen ved f.eks. at puste det ned. 

Es: Sniper –  Lav en cirkel ved brug af tommelfingeren og pegefingeren. Dan dit sigtekorn og udvælg staklen. Begynd at tæl sekunderne højt fra 1 efter du har sigtet på dem. Først når personen reagerer på det stopper du med at tælle, og staklen skal nu drikke den mængde af tåre, som du endte på i sekunder. 

Om Vandfald

Vandfald_regler
Vandfald spilles mange steder, og det kan spilles hvor som helst

Vandfald er et rigtig populært spil i Danmark. Man kan have samtaler imens det er i gang, og der er et godt tempo på både spillet, og på alkoholindtagelsen. I Danmark drikker vi rigtig meget, så det er ikke så mærkeligt at Vandfald er blevet så populært.  Det er meget udbredt i Danmark fordi man kommer igang hurtigt, og man behøver ikke huske reglerne for kortene, og så er det nemt og sjovt. 

Ud af de regler til vandfald der er, skal man specielt som konge være venlig med alkoholen, for ellers kan det gå galt. Der er ikke i spillets regelsæt sat nogen grænse for, hvor meget man må uddele, så det er vigtigt at man husker at passe på hinanden.

 Det kan være sjovt hvis i er en gruppe der spiller det en gang imellem, sammen at udskifte nogle af reglerne til vandfald, med nogle flere af de andre regler til vandfald som i godt kan lide. Ellers kan man også lave sine egne hjemmelavede regler til vandfald.  

Bliver vandfald kedeligt, fordi man har spillet det mange gange, kan man også spille spillet sprængt blære, som er vandfald bare med nogle anderledes vandfald regler på nogle af kortene. Du kan læse vores bedømmelse af de forskellige drukspil her.